mandag den 14. november 2011

De Hotte blev FLL champions 2011

FLL-holdet De Hotte vandt både forskningsprisen og den prestigefyldte FLL championspris ved lørdagens finalen i Herning. Det betyder at holdet samtidig kvalificerede sig til den skandinaviske finale i Gjøvik i Norge om tre uger.

Ialt 25 hold dystede i Herning om at være bedst til at bygge og programmere en legorobot, forske, samt profilere holdet udadtil. I løbet af lørdagen var holdet gennem tre forskellige dommerpræsentationer (forskning, teknologi og profilering), foruden 3 robotkørsler. Efter de indledende robotrunder lå holdet på en 3. plads og kvalificerede sig dermed til mellemrunden. Her måtte De Hotte se sig slået med så lille margen som muligt. Det blev til en 5. plads i robotkørslen.


Efter et underholdende kemishow, var det tid til den spændende præmieoverrækkelse, som gav følgende flotte resultater:
Forskningsprisen: nr. 1 (10 point = topkarakter)
Profileringsprisen: nr. 4
Samarbejdsprisen: nr. 2
Teknologiprisen: nr. 5
FLL Championsprisen: nr. 1

Forskningsprisen bliver givet til det hold, der har været bedst til at sætte sig ind i et problem, forske, finde innovative løsninger og teste disse. Emnet er i år madsikkerhed og holdet havde valgt at arbejde med Sorring Bær og deres produktion af solbærsirup. De havde forsket i hvordan man kunne rengøre flaskerne på en hurtigere og bedre måde, lavet modeller og testet disse, samt optaget en video om deres løsning. Og deres indsats blev vurderet til et rent 10-tal af dommerne!

Efter en fantastisk dag kunne holdet derefter vende hjem til Sorring med to pokaler i bagagen. De næste tre uger skal nu bruges til at pudse programmerne af inden turen går til Norge, hvor vinderne fra de 40 andre turneringsbyer venter.

Stort tillykke til Kasper, Lukas, Bastian, Rasmus, Jacob, Christian, Lasse, Daniel, Jakob og Jakob.

Og tak til vores sponsorer: Sorring Bær og Dagli'Brugsen Sorring.

Se alle resultater fra Herning her.
Eller se TV-indslag fra TVMidtVest