mandag den 5. december 2011

De Hotte var i heftig kamp i Norge

Efter den fantastiske præstation i Herning, hvor Sorrings hold ”De Hotte” vandt blandt 26 hold, var de her i weekenden i Norge for at forsvare titlen i den skandinaviske finale i First Lego League, en konkurrence i forskning, teknologi og profilering.

Fredag morgen tog de 10 holdedeltagere, 2 vejledere og supportgruppen af forældre og søskende afsted i 7 biler med kurs mod Gjøvik, som ligger 100 km nord for Oslo.

Turen derop gik godt og de sidste ting med redigering af film blev klaret ombord på færgen fra Hirtshals til Larvik.

Ved ankomsten blev ”Pitten” opsat. ”Pitten” er holdets profilering og præsentation af forskningsemnet. Emnet var i år fødevaresikkerhed og holdet havde valgt at tage udgangspunkt i rengøring af flasker hos Sorring Bær, således at man er sikker på, at der ikke udvikles bakterier i solbærsiruppen og lemonaden.

På den store finaledag tog holdet virkelig udfordringen op, på trods af de problemer, som de pludselig stod overfor. Under den teoretiske præsentation virkede lyden på pc’en pludseligt ikke, men her var der en som var vaks til at overtage rollen som speaker og fortælle, hvad præsentationen drejer sig om og det lykkedes alligevel at imponere dommerne.

Ligeledes gik det i robotkonkurrencen, hvor robotten nægtede at gøre som den plejer. Her lykkedes det robotkøreren at modificere værktøjet på bordet, så den del alligevel lykkedes.

Dette viser den entusiasme og kreativitet som First Lego League bygger på, og viser også at holdet er gode under pres.

Til den skandinaviske finale, hvor 44 hold deltog, er det kun de allerbedste, som bliver nominerede og går videre til den internationale finale, som i år foregår i USA, og ”De Hotte” var desværre ikke et af de hold som gik videre. Men allerede på hjemturen blev der snakket om, hvordan man kunne optimere på de tekniske problemer til næste år.

Alle havde en fantastisk tur, og der var ingen sure miner over at de ikke vandt. De havde jo været helt i Norge, fået et diplom, været en del af noget kæmpestort, var stolte over at havde været med og er helt overbevist om, at de vil gøre det endnu bedre næste år.

Turen var ikke blevet til noget uden de mange sponsorer. Det betyder rigtig meget i et lokalsamfund som Sorring, at så mange bakker op om vores unge mennesker både økonomisk, med præmier og med en ny robot, som måske kan være med til at sætte Sorring på landkortet igen næste år.

TUSINDE TAK

”De Hotte”

Bastian, Christian, Daniel, Jacob, Jakob, Jakob, Kasper, Lukas, Lasse og Rasmus.