lørdag den 9. november 2013

En gyser der endte godt

Stort tillykke til De Hotte (Lasse, Jacob, Christian og Emil) med de flotte præstationer i Herning i dag: nomineringer i hele fire kategorier: Samarbejdsprisen, Teknologiprisen, Forskningsprisen og FLL Championsprisen dvs. at holdet var blandt de tre bedste i hver kategori! De vandt 2. prisen i både teknolog og forskning og blev nr. 5 i robotkonkurrencen. Og konkurrencen var hård - hele 44 hold var tilmeldt.

Rigtig flot skuldret drenge!

Dagen startede ellers med en gyser, da robotten før første kørsel totalt havde tabt hukommelsen og kun ville køre i ring og slet ikke derhen hvor det var meningen. Holdet måtte derfor opgive at køre første kørsel. Derefter blev der arbejdet koncentreret med robotten og heldigvis fik den hurtigt hukommelsen igen. I anden og tredje kørsel blev der kørt henholdsvis 275 og 273 point, hvilket gav en 8. plads og adgang til mellemrunden. Her løb robotten ind i problemer, men det blev alligevel til en flot samlet 5. plads i robotkonkurrencen.

I løbet af dagen havde holdet også været foran tre forskellige dommerteams (pit, teori og teknik), som de alle imponerede i en sådan grad at de altså blev nomineret til både samarbejdsprisen, teknologi- og forskningsprisen. Her er det pitdommerne, der er på besøg.

Forskningsprojektet handlede i år om naturkatastrofer og De Hotte havde valgt at udvikle en lille vanddrevet nødgenerator, som kan hjælpe private, hospitaler og nødhjælpsorganisationer med at generere strøm i tilfælde af en naturkatastrofe - f.eks. en oversvømmelse eller en orkan. Nødgeneratoren sættes ned i et vandløb, vandet ledes ind i en tragt og gennem en turbine, som omdanner vandkraft til strøm. Holdet havde udarbejdet en prototype, som var blevet testet i en lokal å, samt vist til forskellige fagfolk.